23071679 R A VERHUIZEN 0419

Inleveren

Lever je afgedankte elektrische apparaten, lampen of batterijen in bij een inleverpunt bij jou in de buurt: van supermarkt, milieustraat tot kringloopwinkel. Zo kan het worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Grote kans dat het verkeersbord bij jou in de straat is gemaakt van een oude wasmachine. Koop je een nieuw apparaat? Doe dan "Oud voor Nieuw".

Vind inleverpunt

Hiervoor lever je jouw apparaat, lamp of batterij in

Help de wereld groener te maken! Door jouw oude elektrische apparaten, lampen of batterijen in te leveren, geef je niet alleen waardevolle grondstoffen een nieuw leven, maar stimuleer je ook werkgelegenheid. Meer dan 5,000 winkels, 170 kinderboerderijen en 1 of meer milieustraat per gemeente staan klaar om jouw ongebruikte apparaten te ontvangen. Doe mee en bouw mee aan een duurzame toekomst in de circulaire economie.

Hoe kan ik mijn het beste

Check je apparaat

Voordat je jouw apparaat inlevert, doe de inlevercheck! Lever je een telefoon of laptop in? We geven je handige tips over hoe je alle data wist. Of bij het inleveren van een frituurpan vertellen we je hoe je het frietvet kunt verwijderen. Zo weet je zeker dat je apparaat klaar is om in te leveren.

Inleverpunt
Omvang opening (cm)
Klein
12x22
Middel
22x40
Groot
37x56
Supermarkt
Bouwmarkt
Tuincentrum
Elektronicawinkel
Milieustraat

Inleveren, gewoon bij jou om de hoek!

Vind gemakkelijk een wecycle inleverpunt bij jou in de buurt. En lever vandaag nog je oude apparaat, lamp of batterij in!

Je vindt een inleverpunt vaak bij een:

  • Supermarkt
  • Bouwmarkt
  • Elektronicawinkel 
  • Tuincentrum
  • Milieustraat
Vind inleverpunt
Inleveren (1) (1)

Lever je een complete lamp in?

Zorg dan dat je de armatuur en de lamp van jouw bureaulamp, nachtlampje, vloerlamp, hanglamp of tuinverlichting apart van elkaar inlevert. Zowel de armatuur (het frame van de lamp) als de lamp zelf (spaar- of ledlamp) worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Lever ze dus snel in bij een inleverpunt bij jou in de buurt!

Vind inleverpunt
23071679 HANSNEL ZOMERSHOOT WECYCLE DAG21878

De meerderheid van Nederlanders (65%) weet bij welke inleverpunten hij of zij terecht kan met oude elektrische apparaten.

Ben jij een van die 65%? En weten jouw buren waar de inleverpunten zijn?

Nieuw apparaat voor de deur? Geef je oude mee!

Het inleveren van je oude apparaat is nog nooit zo eenvoudig geweest! Als je een groot apparaat hebt gekocht bij een Wecycle inleverpunt met meeneemservice dan mag je bij aflevering van het grote apparaat ook meteen ander klein elektrisch afval meegeven. Leg ze dus alvast klaar!

Bekijk oud voor nieuw
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 4 8

Recycling van je kleine apparaten

 

 

Je wasmachine gerecycled

 

 

Dit gebeurt er met je telefoon