Vacuum

Anderen helpen

Door afgedankte elektrische apparaten in te leveren voor recycling, kun je anderen helpen! Zo ondersteun je je lokale kinderboerderij of de basisschool van je (klein)kind. Of iemand die helemaal niet kent, als je een apparaat dat nog werkt inlevert bij een kringloopwinkel. Het is goed te weten dat je altijd mensen aan het werk helpt, die dagelijks bezig zijn met het inzamelen, sorteren, demonteren en recyclen van apparaten. Een deel van hen help je ook nog eens terugkeren op de arbeidsmarkt.

Kinderboerderij

Kinderboerderij

Wecycle werkt samen met veel kinderboerderijen. Kleine elektrische apparaten kun je daar inleveren. De kinderboerderij ontvangt jaarlijks een sponsorbedrag voor de samenwerking.

 

Alles over inleveren
Scholen

Scholen

Wecycle werkt samen met veel basisscholen. Zij kunnen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie van kleine apparaten. De scholen krijgen hiervoor een certificaat en ontvangen een beloning (boekenpakket of camera).

Meer informatie over educatie
Afrika

Let op.. Zit het wel goed?

Geef je afgedankte elektrische apparaten (bijvoorbeeld telefoons of inktcartridges) af aan een goed doel? Check dan eerst of het goede doel dit op een legale manier laat recyclen! Zo niet, dan is het mogelijk dat je ongewild meewerkt aan de e-waste afvalberg in Afrika en Azië. Hier proberen volwassenen en kinderen onder zeer slechte omstandigheden voor mens en milieu, apparaten te ‘recyclen’. Vraag na bij het goede doel of zij de ingezamelde apparaten afgeven aan een partij die WEEELABEX-gecertificeerd is. Dan weet je dat je goed zit! Kijk op de website van WEEELABEX voor recyclingbedrijven die zijn gecertificeerd.

 

WEEELABEX
Kringloopwinkel

Weggeven

Wecycle werkt samen met veel (gemeentelijke) kringloopwinkels. Apparaten die daar toch niet worden verkocht, laat Wecycle recyclen. Zo zorg je voor hergebruik van grondstoffen om je toekomstige televisie of wasmachine te laten maken.

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland
Lokaal Goed Doel

Lokaal goed doel

Wecycle werkt samen met veel gemeenten. Lever je tijdens de campagneperiode elektrische apparaten in op de milieustraat, dan scoor je punten voor het lokale goede doel. Het goede doel maakt hiermee kans op een sponsorcheque van Wecycle (en jij maakt kans op een nieuw apparaat). Met welke winacties doe jij mee?

Winacties
Wecycle Service Center

(Sociale) werkgelegenheid

Veel mensen zijn aan het werk in de inzameling, sortering, demontage en recycling van elektrische apparaten, waaronder in Wecycle Service Centers. Hier sorteren en demonteren mensen, deels met een afstand tot de arbeidsmarkt, elektrische apparaten. Zij volgen een re-integratietraject op weg naar een reguliere baan of studie. Hierdoor kunnen jaarlijks per Wecycle Service Center tientallen mensen hun uitkering opzeggen en doen ze weer mee in de maatschappij.