23071679 R A VERHUIZEN 0552

Wecyclen tijdens een nieuwe woonsituatie

Dit is hét moment om te wecyclen! Of je nu gaat verhuizen, scheiden, samenwonen of de inboedel van een dierbare opruimt. Dit is je kans om circulair bezig te zijn en oude apparaten, lampen en batterijen te wecyclen.

Een nieuw huis, en nu?

Je bent vast verbaasd over de hoeveelheid oude elektrische apparaten die je tegenkomt tijdens je verhuizing. Gelukkig zijn er verschillende opties waar je terecht kan met deze apparaten. 

Ga je zelf kleiner wonen? Laat de oude apparaten achter in de winkel of maak een ander blij!  Sleep ze niet mee om weer kasten te vullen.

Sorteer je oude apparaten meteen terwijl je een van de apparaten vasthoudt en maak de keuze of je het apparaat wilt inleveren, repareren, doneren of verkopen. 

23071681 R A VERHUIZEN STICKER 1

Wecycle weetje: bij een scheiding worden er gemiddeld 29% elektrische apparaten uit de inboedel gewecycled. 

Wat doe je met de inboedel van een dierbare?

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Terwijl je bezig bent met allerlei regelzaken, moet soms ook de woning leeg. Samen met familie kijk je naar de spullen: wat bewaren we, wat verdelen we?

Als de spullen niet in de familie blijven, kun je ze verkopen of doneren. Lukt dat niet? Breng dan elektrische apparaten en lampen naar een Wecycle inleverpunt in de buurt. Wat past het beste bij jou en je dierbare herinneringen?

23071679 HANSNEL ZOMERSHOOT WECYCLE DAG21669

Wecycle weetje: van alle elektrische apparaten uit het huis van een overleden dierbare wordt tijdens het opruimen maar liefst 80% weggeven of verkocht. Het leegruimen van een huis levert zelfs het meeste elektrisch afval op van álle soorten verhuizingen. Bron: Markteffect 2022

Hoe ga jij voor 100% wecyclen?

Dit zijn je wecycle opties

1. Inleveren gewoon bij jou om de hoek

Ontdek waar jij terecht kunt met je oude apparaat en vind gemakkelijk een wecycle inleverpunt bij jou in de buurt. Lever vandaag je oude apparaat nog in!

Meer over inleveren

 

2.Geef je apparaat aan een ander

Gelukkig kennen we in Nederland verschillende organisaties die staan te popelen om jouw oude apparaten in ontvangst te nemen. Zij zorgen ervoor dat jouw elektrische apparaat op een goede bestemming terecht komt. Zo help je een ander én draag je bij aan een circulaire toekomst.

Meer over weggeven

3.Is jouw apparaat nog geld waard?

Heb je een oude laptop, tablet of mobiele telefoon die je niet meer gebruikt? Dan bestaat er een kans dat je apparaat nog marktwaarde heeft. En jou dus wat opbrengt.

Meer over verkopen

4.Apparaat kapot? Geef het een tweede leven!

Heb je een elektrisch apparaat met wat gebreken maar wat gerust nog enkele jaren energiezuinig mee kan gaan? Laat het repareren bij een Repair Café in jouw regio of een erkend reparatiebedrijf.

Meer over repareren
Hoe kan ik mijn Wecyclen?
Na onze verhuizing bleven we zitten met een oude stofzuiger en een laptop. Bij de kringloopwinkel waren ze maar wat blij met deze apparaten. Ze werden direct in de winkel gezet. Fijn dat we op deze manier iemand anders blij kunnen maken! Jeanine en Gijs, Terneuzen

Nieuw apparaat voor de deur? Geef je oude mee!

Apparaat of lamp vervangen? En koop je gelijk een nieuwe? Laat de oude meteen achter in de winkel. 

Heb je een groot apparaat gekocht bij een Wecycle inleverpunt met meeneemservice? Dan mag je bij aflevering van het grote apparaat ook meteen ander klein elektrisch afval meegeven. Leg ze dus alvast klaar!

Bekijk de oud voor nieuw regeling
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 5 14

Wecycle jij meer dan de gemiddelde Nederlander?

Heb jij hetzelfde aantal oude elektrische apparaten in huis als de gemiddelde Nederlander? Ontdek jouw persoonlijke score en lees wat je met jouw apparaat kunt doen. Doe de check

E-waste check
Huis Met Bollen Hd (1)

Hier lever je jouw oude apparaten in

Vind gemakkelijk een wecycle inleverpunt bij jou in de buurt. En lever vandaag nog je oude apparaat in!

Vind inleverpunt
Inleveren (2)
Inleverpunt
Omvang opening (cm)
Klein
12x22
Middel
22x40
Groot
37x56
Supermarkt
Bouwmarkt
Tuincentrum
Elektronicawinkel
Milieustraat

Lever je een complete lamp in?

Zorg dan dat je de armatuur en de lamp van jouw bureaulamp, nachtlampje, vloerlamp, hanglamp of tuinverlichting apart van elkaar inlevert. Zowel de armatuur (het frame van de lamp) en de lamp zelf (spaar- of ledlamp) worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Lever ze dus snel in bij een inleverpunt bij jou in de buurt!